De borstel. Verschillende maten en vormen 

 

 

Wij verkopen nu professionele "Denman" borstels.  Gemiddelde prijs is €19,95.

Nu voor de aktieprijs van € 7,50

 

 

Je haar borstelen is niet alleen noodzakelijk, maar ook nuttig. Je maakt niet alleen je haar schoon, maar stimuleert tevens de hoofdhuid waardoor er een betere doorbloeding ontstaat. Maar welk exemplaar kun je dan het beste gebruiken? Er zijn zoveel verschillende soorten te vinden in allerhande vormen, maten en materialen.

Toch heeft ieder type zo z'n eigen kenmerken, waardoor ze geschikt zijn bij het creëren van een specifiek kapsel. We laten alvast een aantal soorten de revue passeren, zodat je altijd beschikt over de juiste borstel.

Volume
De Sculpting brush is één van de borstels die volume geeft aan je haren. Deze kun je het beste gebruiken voor kortere kapsels. Daarnaast zijn ze geschikt om rondingen in het haar te maken.

Glad
De platte, paddle borstel wordt het meest gebruikt voor het glad maken van je haar. Ideaal voor een vlakke coupe en te gebruiken bij half of lang haar.

Kort
De ovale borstel is geschikt voor het modeleren van een korte coupe.

Styling
Ronde borstels heb je in allerlei verschillende soorten en maken, waarbij met name de grote van de ronding varieert. Met de kleine variant kun je bijvoorbeeld krullen creëren. De grotere borstels zorgen dan weer voor glanzend en glad haar.

Massage
Een borstel met kleine knopjes aan het uiteinde is onder andere heerlijk voor een hoofdmassage.

Textuur
Thermische borstels kun je samen met de föhn gebruiken. Ook deze heb je in verschillende vormen, waarbij je de ronde gebruikt voor krullen en de platte voor glad haar.

 De föhn 

 Gebruik hem goed

De föhn is een van de meest gebruikte tool om je haren te stylen. Niet zo verwonderlijk want de föhnen zorgt voor kapsels die perfect in model zitten.

Maar te heet en te vaak föhnen kan het haar ook uitdrogen en beschadigen. Gebruik de föhn dan ook op de juiste manier.

 

 

Nat haar slijt sneller

Natte haren veroorzaken meer wrijving met elkaar dan droge haren. Haar dat regelmatig nat is, slijt daarom ook sneller. Het drogen van de haren met een föhn kan dus zelfs slijtage van de haren voorkomen. Maar wanneer de föhn op een te hete stand wordt gezet of te dicht bij het haar wordt gehouden, kan het haar uitdrogen.

 


Liever niet op één plek
Föhnen hoeft dus niet slecht te zijn. Maar door het haar om een borstel te wikkelen en de föhn op één plek te houden om het geforceerd te drogen, kan het haar snel beschadigen. Als een te hete föhn te dicht bij het haaroppervlak wordt gehouden, kan het water in de haar zelfs 'gekookt' worden. Hierdoor ontstaan veranderingen in de haarstructuur: er komen microscopisch kleine luchtbelletjes in de haren waardoor ze makkelijker kunnen afbreken.

Beschadiging van het haar
Wanneer de buitenste laag van de haar – bestaande uit haarschubben - beschadigd raakt door oververhitting, ziet het haar er minder glanzend en gezond uit. Aan de uiteinden van de haren, de haarpunten, treedt extra snel slijtage op. De haarsplijting die hier ontstaat, kan zich gemakkelijk naar boven toe verplaatsen. Als het haar niet regelmatig wordt geknipt, wordt het droog en springerig.

Gebruik een goede föhn
Een goede föhn heeft verschillende temperatuurstanden en zorgt dat de warmte goed verdeeld wordt. Een föhn met een diffuser kan wel veilig van dichtbij gebruikt worden.

Tips om beschadiging te voorkomen
Zet de stand op de föhn liever laag, in plaats van snel drogen met hele hete lucht. Houd voldoende afstand tot het haar. Föhn het haar niet te vaak en verhit het haar niet te lang op één plek. Gebruik daarnaast een beschermend product wat ontwikkeld is om de schade tegen te gaan die de hitte veroorzaakt. Het maakt het haar ook gemakkelijker handelbaar en het gaat glanzen omdat de haarschubben er door gesloten worden.